Jawapan

2015-10-20T12:29:05+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kesan positif

1) 
Peningkatan Sistem Pengangkutan & Perhubungan
 - Sistem pengangkutan dan perhubungan dipertingkatkan seperti jalan raya dan lebuh raya. Perkhidmatan pengangkutan bertambah baik dan lebih cekap.
2) Peningkatan Kemudahan Awam Sosial
- Kemudahan rekriasi seperti taman permainan, padang golf,taman bunga dan tempat hiburan bertambah. Kemudahan kesihatan bertambah baik dan lengkap dengan peralatan moden.
 

Kesan negatif

1) Kesesakan lalu lintas
 Kesesakan lalu lintas Kesesakan lalu lintas merupakan masalah yang berlaku hasil daripada pertambahan hilangan kenderaan yang pesat di bandar. Jaringan jalan raya yang kurang cekap dan keadaan jalan yang kurang memuaskan juga menyebabkan kesesakan lalu lintas. 

2) Pencemaran jumlah kenderaan
- Pencemaran Jumlah kenderaan yang semakin bertambah di bandar telah menyebabkan pencemaran udara. Pelepasan gas-gas bertoksik seperti karbon dioksida, sulfur oksida, karbon monoksida, dan oksida nitrogen telah mencemarkan udara dan menyebabkan berlakunya hujan asid dan masalah pulau haba.