Jawapan

2015-10-20T15:08:34+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Pada pendapat saya,kejayaan kuasa Eropah patut dicontohi oleh golongan generasi muda kini.Kenapa saya kata begitu?Hal ini kerana,semangat mencuba perlu dicontohi kerana generasi kini harus mempunyai semangat mencuba dalam diri.Semangat ini boleh membawa negara ke mercu dunia kerana semangat mencuba iaitu mencuba menceburi perniagaan yang secara tidak langsung membantu negara maju ke hadapan.
                     Selain itu,sifat berani dalam menjalankan perniagaan. Sifat berani dalam menghadapi risiko boleh membawa kejayaan.Bukan itu sahaja,generasi muda kini berani dan bersedia berkorban demi negara.
                        Di samping itu,sifat taat setia negara Eropah terhadap raja mereka dalam menjelajah dunia sangat perlu dicontohi oleh generasi muda kini.Hal ini kerana,sifat ini bukan sahaja menimbulkan kedamaian dalam negara bahkan membantu mempertahankan negara jika diserang oleh pihak luar.Sifat taat setia inilah yang merupakan faktor kejayaan sesebuah negara seperti negeri Melaka ketika dahulu yang sultannya memainkan peranan mewujudkan kesetiaan pada raja dalam kalangan rakyatnya.
                      Akhir sekali,sikap berkeyakinan tinggi yang ditonjolkan oleh pihak Eropah adalah sangat perlu dicontohi oleh generasi muda kini yang mampu membawa negara ke persada dunia.Hal ini kerana,sikap berkeyakinan tinggi mampu membina negara yang maju kerana mereka yakin dengan rancangan mereka dan projek yang cuba ditonjolkan oleh mereka.
          
       Rasanya itu sahaja yang mampu saya beri.Semoga membantu anda.
                                
                                     GOOD LUCK:)
1 5 1