Jawapan

2015-10-29T21:35:40+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Zaman Renaissance telah menunjukkan manusia mampu menguasai pelbagai aliran kemahiran dan cabang-cabang ilmu. Eropah berjaya mencapai pada tahap sebegitu dengan menerapkan nilai-nilai pendidikan sepanjang hayat; penekanan pada pemikiran berfikir aras tinggi serta menggalakkan pemikiran kreatif.

Walaupun implementasi ciri perkembangan renaissance masih di peringkat akar umbi di Malaysia, kesan dan manfaatnya jelas. Kita dapat melihat Malaysia sebagai sebuah negara yang menjaga kebajikan rakyat dan pekerja. Gaji yang diperoleh adalam setimpal. Ramai warganegara yang mempunyai tenaga kemahiran professional berkhidmat bukan sahaja di dalam negara, malah pada peringkat antarabangsa.Di samping suasana aman dan taraf sosioekonomi yang stabil, jelas menunjukkan Malaysia berada pada trajektori yang baik dalam menuju wawasan 2020.
2 3 2