Jawapan

  • Pengguna Brainly
2015-10-23T21:31:15+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Soh tau,bukan soa.Ini digunakan ketika angle berada pada opposite dan hypothenes
Soh=sin=O/A
sin=3/5,so kat calculator tekan shift,sin,3/5.Nanti akan dpt angle.

Cah pula,ketika angle berada pada adjecent and hypothenes
cah=cos=1/5
cara dia pon sama mcm sin tadi.

utk tau kat mana adjacent,opposite dan hypothenes,ada caranya.

Klu nak tau: cos,of course la formula dia adjacent ngn hypothenese kan?? So,adjacent punya paksi akan berada rata/selari dgn angle tu.Utk hypothenese pula,dia punya paksi akan always paling panjang dlm triangle tu.Setakat ni faham ye?

Last skali,utk tau opposite,dia punya paksi akan sentiasa menegak..harap anda faham dgn secebis perkongsian ilmu yg saya share ni ye ^_^

klu nak tau :
2015-10-23T21:52:07+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Harap dpt membantu!! ^0^
1 5 1