Jawapan

2015-10-29T14:50:29+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Karangan laporan merupakan catatan atau laporan mengenai sesuatu aktiviti yang dijalankan.

Contoh karangan:
                      LAPORAN TAHUNAN PERSATUAN PENGAKAP
                              SEKOLAH SERI PETALING                                         
 
     Persatuan Pengakap Sekolah Seri Petaling telah ditubuhkan pada dua puluh tahun yang lepas.Sehingga kini pelbagai aktiviti telah dijalankan.
     
     Tahun ini,keahlian persatuan semakin bertambah.Seramai lapan puluh orang pelajar menjadi ahli.Pelbagai aktiviti telah dijalankan.Antaranya ialah Minggu Perkhemahan,lawatan ke ibu pejabat Persatuan Pengakap Malaysia dan tunjuk cara pertolongan cemas di beberapa buah sekolah.
     
     Apa yang menggembirakan kami,setiap aktiviti telah mendapat sambutan yang baik daripada ahli-ahli.Persatuan Pengakap sekolah ini juga telah dipilih sebagai Persatuan paling aktif di Lembah Klang.
 
     Untuk memeastikan kewangan persatuan kukuh,persatuan telah memungut bayaran yuran sebanyak 50 sen setiap bulan,di samping menjual pelekat,kad hari raya dan makanan ringan.
 
     Sebelum peperiksaan akhir tahun,persatuan telah mengadakan jamuan perpisahan untuk ahli-ahli yang akan meneruskan pendidikan ke sekolah lain.
 
     Kami mengucapkan terima kasih atas bimbingan yang telah diberikan oleh guru-guru dan sokongan padu ahli-ahli terhadap persatuan kita ini.
 
Terima kasih.

Laporan disediakan oleh,                                 31 OKTOBER 20_ _

αГÎÀh ππαιςαRα

ALIAH MAISARA
Persatuan Pengakap
Sekolah Seri Petaling