Jawapan

2015-10-28T01:15:03+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Y=x-2
x=0 dan x=3
360°

 \int\limits {y^2} \, dx
= \int\limits {(x-2)^2} \, dx
= \int\limits {x^2 -4x +4} \, dx
=  \frac{x^3}{3} -2x^2 +4x
= [ \frac{3^3}{3} -2(3^2) +4(3) ] - [  \frac{0^3}{3} - 2(0^2) +4(0)]
= [ \frac{27}{3} -2(9) +12 ] - 0
= 9 - 18 + 12
= 3