Jawapan

2015-10-29T17:08:25+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
4g(3g-2h) - (2g-3h)^2

= 12g² -8gh - (2g -3h)(2g -3h)

= 12g² -8gh - (4g² -6gh -6gh +9h²)

= 12g² -8gh -4g² +12gh -9h²

= 8g² +4gh -9h²
2 5 2